Kantinepraat 001

Vorig jaar, voor mijn gevoel alweer de vorige eeuw, is de kantine leeggehaald zodat in het nieuwe jaar gelijk met de sloop begonnen kan worden. Dit alles ten bate van La Nueva Cantina/ The New Canteen om in de stijl van DeportivoUnited te blijven.

Voorlopig houd ik het op La Nueva Cantina, dat klinkt bij de huidige weersomstandigheden een stuk warmer. Hieronder de start van een (on)regelmatig verslag over de vorderingen bij de bouw van La Nueva Cantina. Uiteraard voorzien van de (on)nodige foto’s.

Basisscholen Eben-Haezer en Wijde Blik besluiten om samen te gaan. Dichtbij de Schulenburch en de sportvelden zal een nieuw schoolgebouw gebouwd worden. Ho, maar da’s dan toch op ons tweede veld, uh ja..

Aldus het startpunt van gesprekken met onze buren SDO en LTC, overleg met de wethouder, vergaderingen van bestuur, algemene ledenvergaderingen, presentaties en nog meer (noodzakelijk, dat wel) gepraat. Na veel praten is de kogel door de (oude) kantine: de ledenvergadering van 23 oktober 2017 stemt in met de bouw van La Nueva Cantina (en één speelveld minder).

Eind december wordt de oude kantine leeggehaald en wordt een bomvrije bungalowtent ingericht als tijdelijk onderkomen. Met de Nieuwjaars speech van onze voorzitter op de Nieuwjaarsinstuif wordt de tijdelijke kantine officieel in gebruik genomen. Tijdelijk of niet, de kantine krijgt de goedkeuring van voetballers en voetbalsters. Het is er iets kouder, maar da’s goed voor de pils.

Inmiddels is de oude kantine tegen de grond gegaan. De voorbereidingen voor La Nueva Cantina zijn echter al in volle gang. Ter herinnering: woensdag 31 januari 2018 16:00 uur zal ons jongste lid Sep van Schaik de eerste paal slaan.

Foto's zijn hier te vinden.

17 januari 2018