De eerste paal zit erin

Heien is het in de grond zetten van de heipaal. Dit gebeurt door middel van een heistelling die door aanhoudend met een heiblok op de kop van de paal te slaan de heipaal in de grond brengt. Hiermee wordt de fundering voor een gebouw gelegd. De heibaas geeft leiding aan een team van heiers en machinist. Ook werkt de heibaas vaak mee met de heiwerkzaamheden. Aldus de Nationale Beroepengids.

Sep van Schaik, onze jongste voetballende lid, trok zich van al deze ambtenarij niets aan, maar sloeg onder grote belangstelling, doodgemoedereerd, als een volleerde heibaas de EERSTE PAAL.

Vanaf 15:30 verzamelden de leden, ereleden, (onder)aannemers, sponsoren, vertegenwoordigers van de Gemeente en andere genodigden zich in de tijdelijke kantine van onze verenigiging. Daar werden ze ontvangen met koffie en gebak. Niet zo maar een gebakje, maar een gebakje speciaal gemaakt voor deze gelegenheid.

Deze mooie, maar vooral overheerlijke gebakjes zijn verzorgd door onze lokale brood- en banketbakkerij:

We bedanken de firma Tersteeg voor deze overheerlijke bijdrage aan onze mijlpaal.

Na een kort welkomstwoord van de voorzitter, met de nadruk op kort (hij leert het wel) werd iedereen verzocht zich naar de bouwplaats te begeven.
Ter plekke werd Sep voorbereid op zijn belangrijke taak. Een bouwhelm op, handschoenen aan, een korte instructie en hij kon aan de slag onder applaus van de aanwezigen. Als een volleerd heier wist Sep de paal met rake klappen, d.m.v. een simpele en soepele handbeweging, kaarsrecht de Kamerikse grond in te dreunen.

Na afloop ontving Sep uit handen van onze voorzitter een echte “Oorkonde als herinnering aan het slaan van de eerste paal voor de kantine van vv Kamerik”.

Omdat je met een oorkonde als ervaren heier niet veel kan, ontving hij tevens een kado als bedankje voor zijn inspanningen. Zoals het een rasechte bouwer betaamd, ging hij bij thuiskomst meteen weer aan het werk.

Uiteraard namens alle voetballende en niet-voetballende leden onze dank aan Sep van Schaik.

Meer foto’s volgen later.