Zelfwerkzaamheid

Zelfwerkzaamheid.

Nu de bouw gestaag vordert, is het tijd om de zelfwerkzaamheid te gaan organiseren. Tijdens de laatste ledenvergadering hebben velen van jullie aangegeven zich in te willen zetten voor het afbouwen van de kantine en andere voorbereidende werkzaamheden.

De ruwbouw zal gereed zijn op uiterlijk 25 mei. Op maandag 28 mei leveren we de velden op aan de Gemeente. Die start vanaf dat moment met de aanleg van de velden. Voor de oplevering van de velden moeten we zelf een aantal zaken hebben uitgevoerd. Die treffen jullie in het overzicht van uit te voeren zelfwerkzaamheid.

Vanaf 28 mei start de aannemer met de nog af te ronden binnenwerkzaamheden. Vanaf half juli kunnen wij als vereniging starten met de zelfwerkzaamheid.

Het zou fantastisch zijn als we begin oktober de werkzaamheden hebben afgerond. Daar hebben we jullie voor nodig. Gelukkig hebben een aantal leden al aangegeven zaken op zich te nemen, maar we hebben nog veel meer mensen nodig. Een deel van de werkzaamheden vereist enige ervaring, andere werkzaamheden kan iedereen uitvoeren.

Om vast te stellen of we alles in zelfwerkzaamheid kunnen uitvoeren met eigen leden, willen we graag weten wie wanneer beschikbaar is, wat je kan, en waar je je voor wilt inzetten.

We hebben daarvoor een elektronisch formulier gemaakt wat je kunt invullen via de website.

De werkzaamheden zijn ingedeeld in een aantal onderdelen. Een deel van de werkzaamheden moet na elkaar worden uitgevoerd. Omdat we nog niet precies weten hoeveel mensen we voor welke onderdelen beschikbaar hebben, is het ook nog lastig aan te geven wanneer we verwachten iedereen nodig te hebben. Geef daarom zo veel mogelijk periodes op dat je beschikbaar bent. Een deel zal worden uitgevoerd in de avonden en een deel op de zaterdag in het weekend.

We hebben de onderstaande onderverdeling gemaakt. In een aantal ruimtes moeten dezelfde werkzaamheden gebeuren, zoals b.v. stukwerk aanbrengen, schilderen e.d. In het formulier kun je aangegeven welke werkzaamheden je wilt/kunt uitvoeren. Afhankelijk van je beschikbaarheid zullen we je indelen op één van de onderstaande ruimtes.

Na het invullen van het formulier nemen we contact met je op om je inzet met je af te stemmen.

Je vindt het formulier via deze link: https://www.vvkamerik.nl/1104/formulier-zelfwerkzaamheid/

1. Voorbereidingen aanleg velden

8. Buitenruimte

8.1.    Buitenruimte rondom kantine ophogen

8.2.    Terras tegelen

9. Inrichting (verhuizen van alle opgeslagen materialen naar de nieuwe kantine)
10. Hand en spandiensten

Inrichting

Er is een groep leden bezig met elkaar vast te stellen hoe de inrichting c.q. sfeer in de kantine moet worden. Daarbij gaat het om het materiaal van de bar, de barkasten achter de bar, de loungehoek, maar ook de kleur, wat er op de vloer en wanden moet komen en wat voor soort meubilair er in de kantine moet komen. Het kan zijn dat we een deel van het meubilair zelf gaan maken. Ook daar hebben we mensen voor nodig.

Ook dat kun je aangeven in het formulier.