Winst Kamerik 1 tegen NSV ‘46 1

21 oktober 2019 0:30


In een zeer rommelige wedstrijd, waarin beide teams grote moeite kenden een medespeler te vinden, hebben de Noordenaren voor de derde maal dit seizoen puntverlies geleden. Na negentig minuten bleef de teller steken op 4-3 voor de blauwwitte formatie.

Coach Dennis van den Ing had voor wat extra defensieve zekerheid gekozen door met vier verdedigers de drie aanvaller van Kamerik te bestrijden. Desondanks was NSV’46 van meet af aan niet goed bij de les. Al na vier minuten kreeg Remco de Wit vanaf links vrije doortocht maar zijn inzet met buitenkant rechts ging voorlangs. NSV’46 leek gewaarschuwd maar acht minuten na deze kans keek het alsnog tegen een 2-0 achterstand aan. Eerst was het in de negende minuut Perry Lok die zich eenvoudig van de bal liet zetten door Luuk van Schaik, die Remco De Wit aanspeelde, die daarna een vrij baan kreeg om Bas Kalshoven te verschalken. Drie minuten later was er geen druk op de bal aan de rechterkant waardoor middels een strakke voorzet middenvelder Jurrie vd Berg tussen Stefan van Tol en Marcel Verhaar mocht binnenkoppen, 2-0.

 Kamerik dat al met twee linies speelde – drie aanvallers en een blok van zeven daarachter – zakte nog verder terug en bleef loeren op een tegenstoot. In plaats van de ruimtes te benutten en zorgvuldig op te bouwen van achteruit, kozen de bezoekers veelal voor de lange bal. Het was nog begrijpelijk ook, voor hen die de wedstrijd aanschouwden. In de opbouw ging namelijk zo’n beetje alles mis wat er mis kon gaan. Een spelverdeler die kon dienen als rustpunt ontbrak.

 Na een klein half uur werd de eerste mooie Noordense aanval direct bekroond met een doelpunt. Kamerik was even uit positie waar een opstomende Mitchel Pijpers gebruik van maakte. De één-twee met Robbin Verhaar op randje zestien die volgde, werd door Pijpers schitterend afgemaakt. Toen Daan Koot twee minuten later een vrije trap in de verre hoek krulde was de hoop in het Noordense kamp weer volledig terug. De scheidsrechter zag hierbij over het hoofd dat de uitstekende doelman Robert de Wit omver werd gelopen. NSV’46 zette aan maar bleef grossieren in balverlies en verkeerde keuzes. Drie minuten voor de thee ging het faliekant mis toen Sjoerd Tuithof een bal van zijn borst liet springen en zo onbedoeld Rick Veenstra in stelling bracht om Kamerik opnieuw op voorsprong te zetten. Oog in oog met Kalshoven bleek dit voor Veenstra een koud kunstje, 3-2.

 Na rust eenzelfde spelbeeld. NSV’46 dat het spel probeerde te maken en een counterend Kamerik. Spits Robin van Koert was vlak na rust met een kopbal op de lat nog dicht bij de gelijkmaker maar de spits kende een zeer lastige middag tegen Tim Maarleveld, die overduidelijk de opdracht had gekregen de Noordense aanvalsleider te schaduwen. Geen moment week hij van zijn zijde van Robin van Koert. -En het gerucht doet de ronde dat ze zelfs samen thee dronken in de rust. Maar goed, het is ook niet zo gek dat een ploeg de spits van de tegenstander probeert af te stoppen.

Kort hierna kroop NSV door het oog van de naald toen een voorzet in de zestien door een arm werd tegengehouden. Deze arm was niet langs het lichaam en ging overduidelijk naar de bal. 
Kamiel Disseldorp was na zeventig minuten dichtbij de gelijkmaker. Nadat arbiter Pollen goed voordeel gaf na een overtreding op Van Koert, krulde Disseldorp de bal met links buiten bereik van Kamerik-goalie Robert de Wit op de paal. Ook de ingevallen Menno van Zuijlen was dichtbij maar zijn inzet werd gekraakt. Een zeer slecht genomen vrije trap van Robbin Verhaar leidde tien minuten voor tijd een Kamerikse counter in, die door Kalshoven ternauwernood met het been kon worden gestopt. Twintig seconden later moest hij alsnog lijdzaam toezien hoe Johan Nap vanuit de draai de bal tegen de touwen schoot, 4-2.

Dit was in een fase waarin Kamerik vier opgelegde kansen mistte, deze waren niet besteed aan Nap en de gebroeders de Wit. De mooiste actie was van Kamerik-speler Luuk van Schaik die zijn tegenstander het bos instuurde door de bal achter zijn standbeen mee te nemen. Van Schaik zag zijn inzet net over de kruising vliegen.

Toen Van Zuijlen twee minuten later na goed doorzetten de aansluitingstreffer onder De Wit doorschoof glorieerde er andermaal hoop in Noordense harten. Helaas voor hen zat een puntendeling er niet meer in.

Op basis van de kansenverhouding een terechte uitslag zag ook NSV’46-middenvelder Cas van der Hoorn. ‘We beginnen vandaag gewoon slap en na twee persoonlijke fouten sta je al snel met 2-0 achter. Nadat we dat ombogen denk je dat we er overheen klappen, maar krijg je andermaal de deksel op de neus door weer een fout. Het is niet eens dat we slecht verdedigden vandaag maar de fouten doen ons de das om. Daarnaast was het allemaal niet zuiver genoeg vandaag. We hadden moeite de vrije man en de ruimtes te vinden die er zeker op rechts lagen. Blijkbaar zijn we niet goed genoeg een ploeg als Kamerik van de mat te spelen.’

 bron: 0172sport.nl
( aangepast waar nodig )

 Foto’s zijn hier te vinden.

Delen

Lees meer over:
Foto's Kamerik1

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!