Belangrijke winst op Leiden voor Kamerik 1

5 mei 2013 7:15

Op 4 mei speelde Kamerik de laatste thuiswedstrijd van het seizoen (tenzij er nacompetitie volgt natuurlijk). Tegenstander was Leiden dat evenveel punten had als Kamerik. In het eerste deel van de 1e helft was het Leiden dat meer druk zette en de kansen kreeg. Er leek een magneet in de bal te zitten, Leiden bleef maar paal en vooral lat raken. Ook doelman Richard Vroege deed goed werk en voorkwam een tegendoelpunt.

Net nadat Leiden weer eens de lat had geraakt, kreeg Kamerik aan de andere kant een strafschop nadat de bal met de hand werd gespeeld door een verdediger van Leiden. De strafschop werd onberispelijk ingeschoten en Kamerik stond op een onterechte, maar toch lekkere 1-0 voorsprong. Met veel geluk bleef het 1-0 tot de rust, hoewel Kamerik vlak voor rust nog recht leek te hebben op een tweede strafschop nadat Robert de Wit neer werd gelegd. De scheidsrechter oordeelde echter anders.

Na de rust bleef Leiden wel aandringen, maar Kamerik kwam weinig echt in de problemen. Op de counter was Kamerik zo nu en dan gevaarlijk en in het laatste kwart van de wedstrijd werd een prima voorzet door Robert de Wit tot doelpunt gepromoveerd. Leiden kwam door een onoplettendheid van de Kamerikse defensie toch nog terug tot 2-1 en het werd nog even spannend. Jelle Das maakte aan die spanning een einde door de rebound in te schieten nadat de keeper van Leiden een onschuldige vrije trap niet klem kreeg.

Door redelijk gunstige andere uitslagen in de poule is Kamerik nu op plaats 11 beland, een nacompetitieplaats. Als volgende week gewonnen wordt bij Koudekerk, speelt Kamerik zich zelfs direct veilig. Thuis werd er op 12 januari met 3-1 van ze gewonnen, dus er zijn wel degelijk mogelijkheden. Aan de andere kant moet Kamerik ook nog oppassen. Als er volgende week verloren wordt en zowel Ariston'80 als Leiden wint, dan is rechtstreekse degradatie een feit. Het kan dus nog alle kanten op: veilig, nacompetitie en degradatie. Genoeg motivatie voor volgende week!

Zie hier enkele foto's van de wedstrijd

Zie hier de stand