Patrick de Ruijter neemt afscheid

23 mei 2021 20:45

GN

Afgelopen zaterdag gaf hoofdtrainer Patrick de Ruijter de laatste training aan de selectie van VV Kamerik. Yoni Sahertian uit Vianen zal het roer van Patrick de Ruiter overnemen. Daarmee komt een einde aan een lange periode van zeven jaar trainerschap van Patrick.

De zaterdag was een dag van gemengde gevoelens. Enerzijds was er de versoepeling van corona maatregelen zodat de selectie eindelijk weer eens voltallig op "echt" kunstgras mocht spelen, anderzijds was er het afscheid van Patrick. Een afscheid dat juist vanwege de corona maar een half afscheid was.

Patrick verdient veel meer dan een half afscheid, en ook eerste elftalspeler Roy Hutchinson liet dat blijken in zijn afscheidsspeech hieronder.

“Zoals je ziet zijn er de afgelopen dagen en vanochtend een aantal toffe gasten bezig geweest om dit samenkomen mogelijk te maken. Het zijn natuurlijk niet de meest ideale omstandigheden voor een afscheid, dus daarmee willen we meteen zeggen dat zodra er meer mogelijk is, er ook een afscheid wordt georganiseerd met de hele club. Want je bent natuurlijk niet alleen verbonden met ons als selectie, maar ook met de club VVKamerik en iedereen die daarbij en daaromheen hoort! Desalnietemin mogen we blij zijn dat we nu met deze mooie groep bij elkaar kunnen komen.

Naast dat het hier heel gezellig is, is het eigenlijk ook een beetje een vreemde middag. Want vanaf nu breekt er echt een periode aan waarin we afscheid van je moeten nemen als trainer. Het komt echt niet vaak voor dat een trainer 4 of 5 jaar bij eenzelfde club zit, laat staan 7 jaar. Ik denk dat wij met de selectie, maar ook jijzelf, hier heel erg trots op mogen zijn.

De meeste die hier zitten, waaronder ikzelf, hebben überhaupt geen andere hoofdtrainer gehad. Persoonlijk weet ik nog heel goed toen ik jou 4 jaar geleden heb leren kennen: ik kwam samen met mijn generatiegenoten Stef en Luuk over naar de selectie. Dat was ons eerste seizoen samen, en wat een stroef begin: we gingen een hele seizoenshelft zonder ook maar 1 wedstrijd te winnen… na die seizoenshelft hadden we maar 3 keer gelijk gespeeld voor 3 puntjes. Maargoed, wonder boven wonder wisten we toen toch in 2e helft een periode titel te pakken! En zo begonnen we eigenlijk elk seizoen slecht door de eerste potjes te verliezen… en toch wisten we dan opeens een bizar seizoen neer te zetten en 2e te worden. En zo heb ik persoonlijk de periode met jou als trainer ook ervaren, eentje van pieken en dalen, maar wat mij betreft véél meer pieken. Ik spreek namens iedereen hier als ik zeg dat het een aantal fantastische jaren zijn geweest, zowel sportief als buiten de velden. En wij mogen als selectie en VVKamerik heel trots zijn, dat we al die momenten met jou hebben mogen meemaken, niet alleen als trainer, maar vooral als persoon.“

Foto's zijn hier te vinden.