'Avondtuurlijk' tussendoortje

16 oktober 2014 8:00


Dinsdagavond 14 oktober stond een oefenwedstrijd bij PVC in Utrecht op het programma. U vraagt zich ongetwijfeld af, gezien de recente uitstekende prestaties, waarom nog oefenen? en waarom helemaal in Utrecht? Het antwoord heeft vermoedelijk iets met een vriendendienst van trainer Patrick te maken, het volledig naleven van het manifest en oefening baart kunst tenslotte.

Het bleek desbetreffende avond eerst nog even spannend om voldoende gemotiveerde spelers bij elkaar te krijgen .Al met al arriveerden wij dan uiteindelijk toch met 12 spelers en het technisch hart, Sannie en Ibi, omstreeks half 8 op het Marco van Basten complex in de Domstad. Onduidelijk was of Patrick ook PVC wel tijdig van deze avondwedstrijd op de hoogte had gebracht aangezien PVC zonder tenues de kleedkamer betrad. Eén voordeel hadden ze hiermee wel. Extra droogtijd voor de kleding! In tegenstelling tot Kamerik 2 dat inmiddels al soppend in de schoenen met de warming up was begonnen.

Met zo'n half uur vertraging konden we echter in een oud en vertrouwd 4-4-2 systeem met de wedstrijd starten. Na een afwachtend begin van beide kanten kwamen we vrij snel op 1-0 door Mareijn die een pass van Bleu uitstekend inschatte en de bal resoluut in de korte hoek binnenschoot. PVC bleek echter over een aantal balvaardige spelers (wat betreft coaching onnavolgbare) spelers te bezitten wat vrij snel resulteerde in de gelijkmaker, na onoplettendheid achterin. 1-1 was tevens de ruststand. Na wat loze woorden van Ibi is het enige opmerkelijk feitje tijdens de theepauze dat Sander zijn voetbalschoenen (tussen 10 paar andere voetzolen) uit de oude doos haalde en ze ook nog aantrok. Dit in geval er nood aan de man zou zijn vanwege kleine pijntjes bij David en Jan.

In de tweede helft, waarvan verwacht werd dat deze vanwege de opgelopen vertraging niet lang zou duren, gebeurde opeens van alles en werd er een echte wedstrijd van gemaakt. Beide ploegen gingen voor de volle winst waarbij beide ploegen de duels niet schuwden. Het boeiende spel leidde tot 5 doelpunten, waarvan 3 voor Kamerik en 2 voor PVC. Arie redde bovendien een aantal malen knap.

Uiteindelijk een verdiende overwinning die als wel vaker dit seizoen in de slotfase werd veilig gesteld. Doelpunten kwamen op naam van Vincent, die als een echte Driessie knap uitkapte en binnenschoot, dit nadat Jaap de bal koppend had neergelegd. Marthijn die als wel vaker een penalty onberispelijk binnenschoot zorgde voor de 3-2, nadat Vincent was getorpedeerd. De jongste telg Rick schatte in e slotminuut een pass van Gijs (kan niet zo bedoeld zijn geweest ;-)) op waarde en 1-op-1 met de keeper faalde hij niet. De slotfase was mede door hoogopgelopen emoties aan de zijlijn nog tumultueus. Gelukkig waren er van beide partijen wijze heren die de gemoederen tijdig lieten bedaren. Helaas bleek na het douchen de teleurstelling toch nog zo groot dat iemand het nodig vond om nog een bal op een aantal spelers in de spelerstunnel van achter af te voeren. Al met al was het dus een 'avondtuurlijke' wedstrijd waarbij de reeks van inmiddels 7 overwinningen op rij is gecontinueerd. Op naar zaterdag waarbij weer bekervoetbal op het programma staat. Een wedstrijd op zich!

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!