Bekeravontuur strandt in halve finale, maar kampioenschap lonkt!

6 mei 2013 19:45

Kamerik 4 kende een teleurstellende week met de verloren halve finale in de beker en vervolgens puntverlies in de compeititie, maar herstelde met een overwinning, waardoor het binnenhalen van de titel dichtbij is. Zaterdag om 12.00 uur kan tegen directe concurrent Aphia de titel veilig gesteld worden. Lees hier een verslag.

Dinsdagavond 23 april is na een knotsgekke halve finale het bekeravontuur geëindigd voor Kamerik 4. Onder toeziend oog van veel supporters kwam Kamerik een derde tegengoal niet meer te boven. De eerste helft was het voetbal matig met weinig kansen. Na rust opende Spaland de score, doordat een mooie voorzet knap werd binnengekopt. Kamerik deed er nog een schepje bovenop in een wedstrijd waar toch al veel strijd aanwezig was bij beide ploegen en herpakte zich. Dit resulteerde vrij snel in een doelpunt. Johan Nap kon een ingooi van Joris Molenaar verlengen, waarna Tim Benschop kon scoren. Lang kon Kamerik niet van de gelijkmaker genieten, een van richting veranderd schot liet Frank van de Moolen kansloos. Kamerik ging nog opportunistischer spelen om op gelijke hoogte te komen en de ontlading was dan ook groot toen wederom Tim Benschop kon scoren ditmaal op aangeven van Quint Stolwijk. Voor Kamerik was dit het sein dat een overwinning mogelijk was, de tweede helft speelde Kamerik meer en meer op de helft van Spaland en kwamen er enkele kansen. Een lange bal van Spaland kwam bij de behendige aanvaller terecht en deze wist een medespeler te bereiken die de beslissende 2-3 binnenschoot. Kamerik probeerde nogmaals met de laatste krachten om terug te komen en kreeg nog enkele kansen, maar een stunt bleef uit. De teleurstelling was groot, maar in een spannende halve finale was Spaland net iets effectiever.

Met de halve finale op dinsdag nog in de benen moest het 4e vervolgens op zaterdag naar Gouda voor de uitwedstrijd tegen middenmoter Jodan Boys. Kamerik gaat in de competitie aan kop met 6 punten voorsprong op achtervolger Alphia. Op deze zonnige zaterdag begon Kamerik aardig aan de wedstrijd met veel balbezit, maar er werden weinig kansen gecreëerd. Voor rust wist de koploper nog wel de score te openen. Krijn-Dirk Verbruggen zette een aanval op en wist na een mooie combinatie Gerard van de Geer te bereiken en laatstgenoemde tikte de bal binnen. Na rust speelde Kamerik erg zwak. Het combinatiespel was traag en de aanvallers werden niet bereikt, terwijl Jodan Boys steeds vaker op de helft van Kamerik te vinden was. Vlak voor tijd brak het noodlot toe en kreeg Jodan Boys een strafschop, 1-1. Duur puntverlies in de strijd om het kampioenschap en daarmee een zeer teleurstellende week voor Kamerik 4!

Op 4 mei stond een belangrijke wedstrijd tegen Woubrugge op het programma. De voorsprong op Alphia is 1 punt met een wedstrijd minder gespeeld. Bij een overwinning is het kampioenschap dichtbij, een nederlaag brengt de spanning in de titelstrijd tot een hoogtepunt. Woubrugge staat op een gedeelde derde plaats en wist Kamerik in de thuiswedstrijd op een gelijkspel te houden, een lastige tegenstander dus. Na het gelijke spel tegen Jodan Boys wist Kamerik dat het wat recht te zetten had. Ze begonnen dit duel dan ook aanmerkelijk scherper en kwamen na een kwartier op voorsprong via een kopbal van Wilco Nap. Niet veel later wist Krijn-Dirk Verbruggen een corner binnen te koppen. Dit doelpunt leverde veel discussie op, want een speler van Woubrugge haalde de bal nog wel van de lijn. Volgens Woubrugge was de bal vóór de lijn, volgens Kamerik uiteraard óver de lijn, de scheids kende een doelpunt toe. Dit soort momenten maakt de roep om doellijntechnologie alsmaar groter. Doelpunt terecht of onterecht? Kamerik 4 zorgde dat er in ieder geval geen discussie was over de terechte winnaar van deze wedstrijd. Via Johan Nap en Mick Bouwman liepen ze voor rust uit naar 4-0. Na rust kwam Woubrugge uit een vrije bal nog even terug, maar een doelpunt van Gerard van de Geer zorgde voor de eindstand van 5-1.

Zaterdag 11 mei kan Kamerik het kampioenschap veiligstellen in de thuiswedstrijd tegen directe concurrent Alphia 8. Een punt is voldoende voor de titel, 25 mei zal thuis de laatste wedstrijd van de competitie zijn tegen Moerkapelle. Naar verwachting zullen de laatste thuiswedstrijden weer veel publiek trekken dankzij het oogstrelende voetbal van Kamerik de laatste wedstrijd.