Scheidsrechter

Bot, N.T.J.

Kamerik 1 speelde vandaag thuis tegen Bergambacht.
Na de overvloedige regenval van de afgelopen dagen, bleek het veld er prima bij te liggen, enkel de zijkant was wat drassig.
De scheidsrechter van dienst dhr. D. Iscussie blies om 14.30uur op zijn fluit om vervolgens om 14.31uur wederom te blazen, 0-1.
Een diepe bal leek makkelijk onderschept te kunnen worden door Marcel van Vliet, ware het niet dat hij onderweg naar de bal zomaar onderuit werd gekegeld zonder dat de bal al enigszins in de buurt was.
De bal kwam uiteindelijk in de zestien waar Gijs vd End vergat de bal weg te rossen, de spits maakte dankbaar gebruik en schoot moeizaam via de binnenkant van de paal raak.
Na de tegenvaller bleek dat Kamerik gedurende de volgende 70 minuten de meeste kans mocht maken op een overwinning.
Het vele balbezit leidde ook vandaag weer tot de nodige goede kansen maar deze werden stuk voor stuk gemist.
Zo bleef de stand bij het inschenken van de thee staan op 0-1.
Na het drinken van bovengenoemde thee waren de eerste 25 minuten van de tweede helft wederom voor Kamerik.
Met een goed in de diepte spelende Remco de Wit op links bleef Kamerik goed doorkomen tot in de zestien van de bezoekers.
De gelijkmaker kon nu echt niet meer uitblijven en die viel dus ook in de 55e minuut.
Een voorzet werd bij de eerste paal binnengekopt door .....Ibi Klein. Zijn achternaam alle eer aandoenend mocht de laatste man van Bergambacht ( 2.03 mtr ) zich dit aanrekenen.
Kamerik probeerde door te drukken en er kwam nog een grote kans toen Jelle Das door mocht gaan op de keeper, maar ipv te schieten met links kapte hij de bal terug wat uiteindelijk tot balverlies leidde. De goedkeepende doelman van Bergambacht dankte Jelle dankbaar met een knipoog, of zoiets.
Na dat moment vloeide de krachten weg bij Kamerik, de ploeg had veel gegeven.
De kramp van Bart Knijff was hier het beste voorbeeld van. De laatste 20 minuten ging het spel op en neer waardoor de 1-1 eindstand misschien wel een juiste was, al had Kamerik verreweg de meeste kansen en balbezit. De beste speler op het veld was echter een speler van Bergambacht. De nummer 10, een Marokkaanse middenvelder zorgde voor veel dreiging en kon vaak enkel door overtredingen gestopt worden. Als ploeg was Kamerik beter.
De neutrale toeschouwer heeft in ieder geval een "levendige wedstrijd" gezien.