90'
Michel Langelaar (intikker)

Mannen zaterdag, 2, 4e klasse 03

7 februari 2015 14:30

De uitwedstrijd in het nabijgelegen Noorden werd na een tip van Jaap voorgegaan door een toeristische rondrit door het landelijke veengebied langs de Amstel. De geblesseerde Jeroen nam als coach de honneurs waar van de afwezige Sander. Michel nam op zijn beurt de aanvoerdersband over van Jeroen. Met Arie, Rogier, Tim, Michel, Remon, Joris, Jorn, Rick, Vincent, Mareijn en Jaap als startende elf werd er klokslag half 3 afgetrapt. De later ingebrachte wissels Wolter, Joël en Jan namen plaats op de bank naast de interim-coach en de meegereisde supportersschare. In de beginfase zorgde de lange bal voor een aantal onrustige situaties in de verdediging van Kamerik. Na een minuut of 10 nam Kamerik echter het initiatief over en kreeg het de wedstrijd in handen. Waarschijnlijk door een gebrek aan concentratie werden enkele mooie kansen gemist of in kansrijke positie verkeerd gehandeld. Hetzelfde gebrek aan concentratie leidde de 1-0 voor NSV in. Sluitpost Arie schoof de bal naar de spits die in het centrum stond in plaats naar één van zijn centrale verdedigers naast hem.

Na rust werd Kamerik alleen maar sterker. Het positiespel werd goed uitgevoerd en na een vloeiende aanval kon Mareijn de 1-1 eenvoudig binnen werken. Het spelbeeld bleef gelijk maar in de jacht op de voorsprong werden niet veel kansen gecreëerd. Hoe langer de wedstrijd duurde hoe rommeliger het spel werd. Op zoek naar een creatieve ingeving werd NSV juist de kans geboden weer eens de aanval op te zoeken. Toen zij na 80 minuten voetbal eindelijk weer eens oog-in-oog met Arie kwamen te staan moest onze keeper een redding bekopen met een bloedneus. Na enige oponthoud rook NSV bloed en begon de befaamde lange bal weer te hanteren. Gepaard met wat fysieker spel kwamen zij dan ook vlak voor tijd op voorsprong. Gelukkig rechtte Kamerik de rug. Een mooie vrije trap van Remon en dito kopbal van Mareijn kon nog gekeerd worden, maar Michel kon in de rebound de gelijkmaker binnen tikken. Helaas slechts 1 punt overgehouden aan deze derby.