Mannen, 1, Groep 2 35

22 augustus 2015 17:00

Scheidsrechter

Ploeg, F.H.J. van der

De eerste bekerwedstrijd tegen derde klasser Nicolaas Boys ging voor Kamerik nipt verloren. De gasten scoorden in de 94e minuut 1-2, er werd niet meer afgetrapt.

Een B-elftal, een camping-elftal, het vijfde...noem maar op. Alle clichés werden tevoorschijn gehaald toen bleek dat maar liefst 8 spelers die normaal gesproken als vaste waarde worden aangetekend, er niet bij zijn. Er viel dus niets te puzzelen voor trainer Patrick de Ruijter.

Concreet betekende dit dat Goopher Maijenburg na jaren zijn rentree maakte, en dat Daan van Dijk debuteerde. Datzelfde gold voor Koen Voorn, Rick Veenstra en Jaimy van Kessel. Remco de Wit begon op de bank, zonder ook maar een trainingsuurtje in de benen.

Het werd een wedstrijd zoals de trainer van tevoren had gezegd. Ruimtes klein maken, inzakken en waar mogelijk loeren op een counter. Deze tactiek pakte goed uit, de gasten hadden de bal maar Kamerik de kansen. Alhoewel dit geen grote waren bleef Kamerik het de tegenstander moeilijk maken. Pas in de 44e minuut kreeg Nicolaas Boys haar eerste kans maar de bal werd ban dichtbij hard over de lat geschoten. Daarvoor had Kamerik drie mogelijkheden. Robert de Wit ging alleen op de keeper maar zijn schot werd op het laatste moment geblokt en even later schoof Robert de bal in de verre hoek die de keeper goed pakte. Vincent van Brenk ging er alleen door maar werd vastgepakt door de laatste man, die niet mocht mopperen met slechts geel.

Na rust precies hetzelfde spelbeeld, alleen kwam er met het inbrengen van Remco de Wit voor Goopher meer voetbal in de ploeg, dus meer rust. Ook nu kon Nicolaas Boys het balbezit niet omzetten tot de kansen. Tot de 57e minuut toen de spits vanuit de draai ineens uithaalde en het net vond in de korte hoek, 0-1. Tien minuten later een mooie diepe bal op Remco van Robert, de invaller nam de bal prachtig mee, maar zijn schot ging rakelings naast. In de 73e minuut kwam Kamerik op gelijke hoogte na een mooie dieptebal van Bas, De bal kwam bij Remco die de bal over de keeper lobde, 1-1. Twee minuten later kwam Kamerik bijna op voorsprong maar de kopbal van Robert verdween net langs de verkeerde kant van de paal. De wedstrijd leek te eindigen in een gelijkspel, waar de thuisploeg ook recht op had gezien de werklust en positieve benadering. In de 94e minuut kopte Gijs een diepe bal weg, de scheidsrechter wilde affluiten maar wachtte toen bleek dat de bal weer werd ingebracht. De spits zei dank je wel, en legde de bal in de verre hoek binnen, 1-2. De scheidsrechter floot meteen af, er werd dus niet eens meer afgetrapt.