1 oktober 2011 15:00

Accommodatie

Onbekend

Lobjesdag

Op zaterdag 1 oktober speelde Kamerik III haar derde competitie in Alphen tegen de plaatselijk 'boys'. Joris B (net vader geworden) en de niet traceerbare Daan ontbraken ten opzichte van het verzonden spelersoverzicht. Hierdoor moest Bram toch opdraven vanuit Leeuwarden en kreeg Gert 'ik heb lucht over' de kans om zijn debuut maken in het basiselftal.

De opstelling:
Edward (doel), Patrick, Wesly, Michael, Martijn (verdediging), Bram, Emiel, Gert (middenveld), Chris, Joris v S, Martin (aanval).
De wissels waren Dick, Raymond en Will.

Het eerste kwartier was het vooral zoeken. In de hitte werd gezocht naar de juiste positie, de tegenstander en de medespelers. Gelukkig was Edward niet zoekende en hield hij dankzij twee katachtige reddingen Kamerik op de been.

Hierna begon Kamerik elkaar wat makkelijker te vinden. Na een snelle aanval ontving Chris de bal van Joris van S op de punt van het vijf-meter-gebied en zonder na te denken schoot hij de bal hard en hoog in de korte bovenhoek. Kamerik begon steeds makkelijker te voetballen en er werd minder snel gekozen voor de lange bal. Een aantal vlot lopende aanvallen leidde tot (schot)kansen voor onder andere Bram en Martijn. Daarnaast was er nog een goede kans voor Joris van S dankzij een goede onderschepping van Emiel. Ondertussen wist Edward een leep balletje van een goed schietende middenvelder van Alphense Boys uit de onderhoek tot corner te verwerken.

Na de drinkpauze werd het verschil gemaakt. Een lange vrije trap van Michael werd door Joris van S goed verlengd waardoor Gert vrij voor de keeper kwam te staan. Van buiten het zestien-meter-gebied lobte Gert de bal vervolgens beheerst over de uitgekomen keeper: 0-2.

Nog voor rust zorgde Joris van S voor de nul - drie. Een op het middenveld afgeslagen bal werd door Chris direct diep gegeven en ook Joris van S wist de bal met een goede lob over de keeper in het doel te leggen.

In de rust werden Chris en Patrick vervangen door Will en Raymond. Dick was inmiddels al in de ploeg gekomen voor Martin. De tweede helft werd een helft van tegenhouden en afmaken. Hoewel het eerste wél lukte dankzij de goed staande verdedigen werd er verzuimd écht af te maken. Alphense Boys probeerde terug te komen in de wedstrijd. Ondanks één tegendoelpunt werd het nooit echt gevaarlijk. Emiel, Martijn, Wesly, Michael en later vooral ook Bram bleken een echte ‘sta-in-de-weg’ waar de dribbelaars van Alphense Boys niet tegenop gewassen waren. Helaas speelde Kamerik de snelle counterkansen niet goed genoeg uit. Als de aanval niet werd afgevlagd, was de ene keer de eindpass onzorgvuldig de andere keer het afmaken zelf.

Kamerik kreeg wél voldoende kansen om verder uit te lopen. Zo was Will te langzaam voor de goal om de bal in te tikken en werd een schot van Raymond verwerkt tot corner. Daarnaast lobte Martin, terug in het veld,  de bal met buitenkant voet wél over de keeper, maar niet over de doellijn. Ook een lobbal van Chris, in de ploeg gekomen voor Will, haalde niet de bestemming. Naar later bleek als gevolg van een uitgescheurde voetbalschoen.

Uiteindelijk wist Joris van S nog tweemaal doel te treffen dankzij een goede individuele actie (1-4) en op aangeven van Michael met een lange pass van achteruit (1-5).

Punten in de tas, terug naar huis en nog even genieten van de zon.