4e klasse B

7 december 2019 14:30

Na de dreun in Linschoten en de kansloze missie bij sc Woerden was het zaak voor Kamerik om zich te herpakken.
SIVEO kwam op bezoek.
Om de Zegvelders weer op 6 punten achterstand te zetten moest er gewonnen worden.
Voor de 3e keer op rij versloeg Kamerik de "buurman",  ditmaal met 2-0.

De voorbespreking was kort en duidelijk.
De trainer wilde maar één ding zien:  een reactie van de ploeg op de punten die repeterend verkeerd gaan dit seizoen.
Een voorbeeld hiervan:  de kracht van ons vlaggenschip moet altijd het collectief zijn.
Zeker wanneer, zoals de eerste helft van dit seizoen, spelers niet de juiste vorm kunnen vinden.
Te vaak speelt Kamerik dit seizoen als los zand.
We kunnen dit niet blijven wijten aan het ontbreken van Jelle Das, de ploeg moet verder en stappen hierin zetten.

Vandaag bleek het collectief er wel te zijn.
Technisch hield het niet over, maar de bereidheid om mét- en vóór elkaar te werken was weer hardverwarmend.
Gelukkig was Jelmer Knijff, na een vervelende periode van 4 weken weer terug in de basisopstelling.
Dat brengt een beetje ervaring mee, en iemand die nooit verzaakt.

Kamerik mocht over 90 minuten het meest aanspraak maken op de overwinning.
Het begin was gelijkopgaand, waarbij Remco de Wit de paal raakte na een ( van de velen ) glijpartij bij de bezoekers.
Aan de andere kant schoot een geel-blauwe de bal in kansrijke positie hoog over.

In de 32e minuut zagen we eindelijk een glimp van de kwaliteiten van Remco.
Een mooie solo werd bekroond met een assist op Jelmer Knijff, die droog de 1-0 binnen schoot.
Kort daarop een goede counter van Kamerik maar Jelle den Boer kon de bal net niet goed breed leggen op Remco.
Zo ving de rust aan met een 1-0 voorsprong voor de thuisploeg.

De 2e helft was overduidelijk voor Kamerik.
In de 58e minuut werd een schot op het Siveo-doel overduidelijk met de hand gestopt, door een veldspeler van Siveo.
De scheidsrechter zag het niet, of gaf er zijn eigen interpretatie aan, maar floot in ieder geval niet voor een pingel.
Vijf minuten later kwam Jelmer Knijff vanaf links naar binnen, krulde de bal in de verre kruising, maar de keeper had een fantastische parade in huis.
In de 66e minuut een identieke situatie, nu met Rick Veenstra.
Hij zag zijn inzet via de onderkant van de lat het veld weer ingaan.
Dat kunststukje herhaalde hij in de 87e minuut nogmaals.
Zijn vrije trap ging via de keeper wederom op de lat en de gescoorde goal in de rebound werd afgevlagd.
Daarvoor had Jelle den Boer wel voor de 2-0 gezorgd in de 67e minuut.
Een verre bal van doelman Robert de Wit, werd door Jurrie vd Berg precies in de loop van "Boertie" meegegeven.
Koelbloedig rondde de linkspoot af.

SIVEO proefde in de blessuretijd ook een keer het aluminium, maar kon verder geen potten breken.
Zo behaalde Kamerik een dikverdiende overwinning.

Volgende week de laatste wedstrijd voor de winterstop, ROHDA'76 komt op bezoek in Kamerik.