Wedstrijdverslag Rijnstreek 1 - Kamerik 1

Mannen zaterdag, 1, 4e klasse D

4 oktober 2014 14:30

Scheidsrechter

Honsbeek, J.

Zaterdag 4 oktober moest Kamerik aantreden bij Rijnstreek in Nieuwerbrug. Na 2 overwinningen op rij, waarbij het team steeds beter zijn draai begint te vinden en nagenoeg in dezelfde opstelling kan spelen, moest de weg omhoog doorgezet worden. De nieuwe speelwijze wordt steeds beter ingevuld en dat zorgt voor vertrouwen en automatismen die nodig zijn om een tegenstander op de knieën te krijgen.

Zo ook vandaag. Rijnstreek werd al snel bij de keel gegrepen en Kamerik had veelvuldig balbezit. Mede door veel beweging op het middenveld waarbij Ed Kooijman de controlerende factor is en de uitstekend spelende verdediging lukt het om dominant te kunnen spelen. Dat er kansen komen is een logisch gevolg, deze moeten dan echter wel benut worden. Dat lukte voor rust één keer door Robert de Wit en na rust één keer door Jelle den Boer. 0-2 was echter een magere afspiegeling van het krachtsverschil. Kamerik is geen moment in de problemen geweest en keeper Frank vd Moolen heeft niet handelend hoeven op te treden, mede veroorzaakt door onkunde bij de tegenstander.

Maar is Kamerik nu zo goed, er is immers drie keer op rij gewonnen, of waren de tegenstanders zo slecht? Eerlijkheidshalve kan die vraag pas aanstaande zaterdag beantwoord worden. Na drie zwakkere broeders komt dan koploper Streefkerk op bezoek.