Mannen zaterdag, 1, 4e klasse D

11 oktober 2014 15:00

Scheidsrechter

Born, J.P. van der

Het is Kamerik niet gelukt om de koploper punten afhandig te maken. Streefkerk won in Kamerik na een boeiend en mannelijk duel met 2-3.
Het leken wel twee speelstijlen die recht tegenover elkaar stonden.
Kamerik combineerde zich een weg richting het vijandelijke doel, terwijl de bezoekers middels de lange bal de spitsen direct aan het werk zetten. Op het drukbezochte sportpark opende de bezoekers het duel rond de 20e minuut. Een bal ging hoog de zestien in waarbij een Streefkerker hoger sprong dan Jelmer Knijff, dus de bal in het lege doel kon koppen. Kamerik rechtte de ruggen en dat leidde slechts een minuut later al in de gelijkmaker. Het was Remco de Wit die de bal vanuit een moeilijke hoek hoog over de keeper schoot, 1-1. Voor de rust kopte de spits van Streefkerk op de bovenkant van de lat en Kamerik raakte de binnenkant van de paal. Na rust hetzelfde spelbeeld. Alleen viel het scoreverloop nu in het voordeel van de bezoekers. De 1-2, wel of niet buitenspel en de 1-3 ( dekkingsfout ) lieten de Kamerikkers nog meer risico nemen. De druk op het doel van de tegenstander werd opgevoerd maar kansen waren niet besteed aan Jelle Das, Jelle den Boer, Robert de Wit en Remco de Wit. In blessuretijd kreeg de thuisploeg een strafschop die benut werd door Ed Kooijman. Echter direct hierna floot de uitstekend leidende scheidsrechter voor het eind en leed Kamerik de tweede nederlaag van het seizoen. Een gelijkspel was misschien de verhouding, maar de overwinning van Streefkerk was zeker verdiend.
Pupil van de week was de 10 jarige Jeffrey van Schaik die deze rol uitstekend vervulde.