Mannen zaterdag, 2, 4e klasse 03

1 november 2014 12:45

Scheidsrechter

Mark van der Moolen

Vooraf werd WDS 3 bestempeld als een ervaren en lastige ploeg, waar we het zeer lastig tegen zouden gaan krijgen. WDS staat in de middenmoot in deze competitie, Kamerik bovenin, maar Kamerik 3 heeft een aantal keer tegen deze ploeg gevoetbald en in de beker dit seizoen 8-3 verloren. We waren dus gewaarschuwd om scherp aan dit duel te beginnen. Dit zeggen we eigenlijk elke wedstrijd tegen elkaar, dus het is afwachten wat de werkelijkheid brengt. Vandaag kwamen deze woorden wel degelijk binnen, want Kamerik kwam fantastisch uit de startblokken met goed positiespel, veel beweging en scherpte voor de goal. Binnen een kwartier stond het 3-0 door goals van Vincent, Wolther en Jorn. WDS kreeg geen grip op het positiespel en de opkomende backs. Met een mooi afstandsschot maakten ze wel 3-1. Maar Kamerik raakte daar niet door in de war en maakte voor rust 4-1. Het beeld na rust was echter compleet anders. WDS had een aantal tactische wijzigingen doorgebracht en zette meer druk. Hiermee werden fouten afgedwongen bij Kamerik en WDS kwam helemaal terug in de wedstrijd tot 4-4. Op het moment dat Kamerik de controle even helemaal kwijt was maakte Marthijn met een mooi afstandsschot 5-4. Daarna gaf WDS steeds meer ruimte weg en scoorde Kamerik in de tegenaanval nog tweemaal met doelpunten van Erik en Marthijn. Een wedstrijd met vele gezichten en uiteindelijk de doelpuntrijke uitslag van 7-4 op het scorebord. Weer een overwinning, punten waar we zeer blij mee zijn. Het spel uit de eerste helft moeten we vaker laten zien!