79'

B-junioren zaterdag, B1, 4e klasse 08

22 november 2014 13:00

Op zaterdagmiddag vertrokken we met volle moed richting Alphen om tegen de koploper Alphense boys te spelen.

Toen de scheids zover was, begon de wedstrijd op het vreselijke veld. Alphense boys waren een stuk beter qua voetbal. Daardoor kwamen we na lang volhouden toch helaas op een 1-0 achterstand. De (inval)coach had het allemaal goed kunnen zien en had in de rust tegen de spelers gezegd: we gaan hit-and-rush voetbal spelen.

Met een andere instelling gingen we het veld weer op en zette we Alphense boys flink onder druk. En het resultaat was er want na 5 minuten scoorde Michel een mooie goal met een voorzet van Jelle. We waren zo blij dat het toch gelukt was zo snel na rust te scoren waardoor we een beetje stonden te slapen en we direct weer 2-1 op achterstand kwamen. Gelukkig verloren we de moed niet en bleven druk op de tegenstander zetten. De verdediger van Alphen speelde de bal terug op de keeper maar omdat onze aanval goed druk zette moest de keeper een paniek bal geven naar het middenveld, hij speelde de bal precies in de voeten van Tim. Tim zag dat de keeper nog ver voor zijn doel stond en wipte de bal omhoog en schoot prachtig de 2-2 binnen. Dus daardoor kregen we weer hoop. In de 70e minuut word er een diepe bal gegeven op Mick en hij sprint langs der verdediger en schiet de bal mooi in het hoekje. In de 77e minuut krijgt Alphen een hoekschop en de aanvoerder kopt de bal er mooi in de het staat weer 3-3 (erg spannend!).

We bleven het proberen dus gingen naar voren. Toen de bal in hun 16 metergebied was, zag Tijs niet de mogelijkheid om te schieten dus legde hij de bal terug op Nick en schoot de bal super hard ..... tegen de paal!

De tegenpartij wilde ook graag winnen dus vielen ze over de rechterzijde nog een keer aan. De bal werd voor gegeven en kwam bij een man die achter in de 16 meter stond te wachten op de bal. Hij schoot per ongelijk tegen de arm van een verdediger van ons (penalty)!

Het was een van de laatste minuten en VV Kamerik kreeg een penalty tegen !! De keeper heeft ze al vaker gestopt dus er was nog hoop, alleen de keeper dook de verkeerde hoek in dus helaas is de einduitslag 4-3 voor Alphense boys.Koen van Schaik (keeper)